به گزارش راهبرد معاصر؛ سخنگوی حمایت جبرانی معیشت کرونا درباره یارانه 100 هزارتومانی گفت: پرداخت کمک معیشتی 100 هزارتومانی به مشمولان ادامه دارد. با توجه به افزایش قیمت ها و پایین آمدن توان خرید کالاهای اساسی برای مردم دولت تصمیم به واریز یارانه کالایی ماهانه 100 هزارتومان به هر ایرانی گرفت. یارانه خرید کالای اساسی یا همان کمک معیشتی 100 هزارتومانی قرار است به مدت 4 ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شود. در این میان شروطی برای دریافت یارانه 100 هزارتومانی کمک معیشتی عنوان شد. واریز اولین یارانه 100 هزارتومانی به حساب سرپرستان خانوار در آذر ماه سال 99 صورت گرفت. اما بسیاری از مردم نسبت به عدم پرداخت یارانه 100 هزارتومانی اعتراض داشتند. در میان صحبت هایی از طارحی سیستم و یا سامانه ای برای اعتراض عدم دریافت یارانه کمک معیشتی مطرح شد. حال امروز حسن میرزایی سخنگوی حمایت جبرانی معیشت کرونا درباره یارانه 100 هزارتومانی گفت: واریز یارانه 100 هزارتومانی ادامه دارد. در ادامه جزئیات بیشتر از زمان واریز یارانه 100 هزارتومانی به جاماندگان را بخوانید.
حسین میرزایی با اشاره به پرداخت کمک معیشتی در ایام کرونا اظهار کرد: بر اساس لیست تهیه شده از سوی وزارت رفاه حدود ۳۴ میلیون نفر شامل ۳ میلیون و ۱۱۱ هزار و ۷۶ خانوار شامل ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۷۳۱ نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و ۸ میلیون و ۳۵۵ هزار و ۱۶۳ خانوار شامل ۲۵ میلیون و ۷۵ هزار و ۲۵۳ نفر کمک معیشتی دریافت خواهند کرد.
وی تصریح کرد: بنابر مصوبه ستاد ملی کرونا تا پایان امسال و در ماههای آذر، دی، بهمن و اسفند ماه، کمکهای معیشتی به حساب خانوادهای اشاره شده واریز خواهد شد. نخستین مرحله از کمکها در تاریخ ۲۷ آذر ماه از سوی سازمان برنامه و بودجه به حساب خانوادههای مشمول واریز شد.
میرزایی درباره زمان واریز زمان بعدی کمک معیشتی در ایام کرونا گفت: بنا بر تصمیم اخذ شده احتمالاً در ۲۷ دی ماه مرحله دوم کمکها به حساب ۳۴ میلیون نفر مشمول واریز خواهد شد.
سخنگوی حمایت جبرانی معیشت کرونا تصریح کرد: با توجه به اینکه تعدادی از مشولین در تاریخ ۲۷ آذر موفق به دریافت کمک معیشتی خود نشدند اقداماتی برای واریز سرانه ۱۰۰ هزار تومانی برای آنها انجام شد و رقم اشاره به حساب گروهی از جاماندگان واریز شد و برای بقیه مشمولان نیز واریز خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که احتمال دارد افراد جدید به لیست دریافتکننده کمک معیشتی در ایام کرونا اضافه شوند یا خیر، گفت: در این زمینه باید منتظر بمانیم.
حمیدرضا حاجی بابایی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره طرح تامین کالاهای اساسی طی مصاحبه ای اعلام کرد: در این طرح پیش بینی شده که ۳۰ هزار میلیارد تومان برای تامین کالاهای اساسی در اختیار مردم قرار گیرد. بدین شکل که به ۶۰ میلیون کارت طرح معیشت داده شود که ۲۰ میلیون نفر از آنها تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند. همچنین ماهانه برای هر نفر ۱۲۰ هزار تومان پرداخت می شود. وی افزود: نخست این طرح را از مهر تا اسفند سال جاری اجرا میکنیم، اگر وضعیت این گونه بود ادامه خواهیم داد، در غیر این صورت حذف میشود.
محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه درباره محل تامین منابع مورد نیاز برای این طرح گفت: براساس حکم قانون بودجه دولت موظف بود سهام خود در بانک ها، پالایشگاه ها، کارخانجات صنعتی مانند مس، فولاد، سایپا و ایران خودرو را به فروش رساند اما براساس بررسی های انجام گرفته مشخص شد برخی از این اموال تاکنون به فروش نرسیده بنابراین می توان از محل فروش این سهام تا منابع موردنیاز برای اجرای طرح الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی را تامین کرد.
در مورخه 28 آبان ماه 1399، شورای نگهبان با طرح مذکور موافقت کرد.
به موازات این طرح مجلس، در مورخه 28 آبان 99 رئیس جمهور روحانی در جلسه هیات دولت گفت: همزمان با اجرای تعطیلات از اول آبان ماه، فشار اقتصادی به مردم زیاد میشود، در این بین افرادی که حقوق ثابت نمیگیرند دچار مشکل میشوند. بر این اساس به یک سوم جامعه برای چهار ماه یک بسته کمک معیشتی اعطا خواهد شد.
به گفته رئیس جمهور بسته کمک معیشتی دولت به یک سوم جامعه اعطا میشود. همچنین افرادی که مشمول این کمک خواهند شد در ماه آذر، دی، بهمن و اسفند ماهانه به ازای هر نفر، ۱۰۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد.
روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه طی خبری اعلام کرد:
با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا و همچنین مصوبه مجلس شورای اسلامی و به دنبال تفاهم حاصله مبنی بر حمایت از معیشت اقشار کم درآمد که در شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا کسب درآمد آنها مختل شده است، مقرر گردید:
١- به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی هر نفر ماهیانه ١٢٠ هزار تومان پرداخت شود.
٢ - به سایر افراد با مشخصات زیر نیز ماهیانه ١٠٠ هزار تومان پرداخت خواهد شد.
- افرادی که هیچ یک از اعضای خانواده آنها حقوق ماهانه دریافت نمیکنند،
- افرادی که هیچ یک از اعضای خانواده آنها بیمه پرداز نباشند،
- افرادی که اعضای خانوارشان طبق شاخصهای بانکی از درآمدحداقلی برخوردار نباشند،
افرادی که در گروه یارانه معیشت بگیر باشند.
گفتنی است این وجوه از آذرماه به مدت چهار ماه پرداخت خواهد شد. اولین مرحله این حمایت معیشتی ساعت ٢۴ روز 27/٩/1399 به حساب افراد مشمول واریز میشود
این اولین بسته حمایت نقدی در جریان کرونا نیست و اواخر سال گذشته و با آسیب های ناشی از این بیماری، مقرر شد که دولت بسته حمایتی با مبلغ بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان در چهار ماه پیش بینی کند که از اسفندماه برای حدود سه میلیون نفر از خانوارهای بدون درآمد پرداخت شد که در مجموع با یک مرحله برای ماه رمضان به پنج مرحله رسید.
نحوه پرداخت کمک ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان متناسب با اعضای خانوار بود؛ این مبلغ در خانوار تک نفره ۲۰۰ هزار تومان، دو نفره ۳۰۰ هزار تومان، سه نفره ۴۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۵۰۰ هزار و پنج نفره و بالاتر ۶۰۰ هزار تومان تعیین شد.
همچنین دولت طی دو مرحله دو وام یک میلیون تومانی کرونایی نیز به خانوارهای آسیب دیده پرداخت کرد که اولین آن خرداد ماه سال جاری و دومین آن آذر ماه سال جاری بود.
همان گونه که اشاره شد یارانه معیشتی کرونا که قرار است از امشب واریز آن آغاز شود تنها به برخی افراد و خانوارها با مشخصات خاص به مدت 4 ماه پرداخت خواهد شد. بنابراین برخی افراد و خانوارها 3 یارانه تا انتهای سال دریافت خواهند کرد: یارانه نقدی، یارانه معیشتی بنزین و یارانه معیشتی کرونایی.
همان گونه که در متن اطلاعیه سازمان برنامه و بودجه آمده است، پرداخت یارانه کرونایی به اقشار کم درآمد با تفاهم حاصله بین ستاد ملی کرونا و مجلس شورای اسلامی پرداخت می شود و قرار است این طرح به گونه ای باشد که هم نظر مجلس (120 هزار تومان) و هم نظر ستاد ملی کرونا (100 هزار تومان) تامین شود.
تا لحظه نگارش این متن مجلسی ها به این اطلاعیه واکنشی نشان نداده اند و برخی ابهامات نیز در مورد این طرح هم اکنون مطرح می باشد. شاید مهمترین ابهام این است که طبق مصاحبه های صورت گرفته از سوی مجلسی ها قرار بود که طرح کالاهای اساسی مجلس به مدت شش ماه از مهر تا اسفند 99 اجرا شود و با کلید خوردن طرح پرداخت یارانه معیشتی کرونایی از امشب تنها این یارانه قرار است 4 ماه پرداخت شود. تکلیف دو ماه قبل چه خواهد شد؟
همچنین باید به این نکته نیز اشاره نمود که هر چند بعضا منابع تامین این یارانه ها اعلام شده است اما باید گفت که این گونه پرداخت یارانه ها در صورت تامین نشدن منابع آن تنها به افزایش نقدینگی و نرخ تورم منجر خواهد شد که باید مسئولین به این موضوع توجه کنند! این گونه نباشد که مشکل امروز خانوارهای کم درآمد حل شود و مشکل آینده آن ها با افزایش نرخ تورم چند برابر گردد.